Vergroten Bijgebouw thumbnail

Vergroten Bijgebouw

Published Jun 19, 22
4 min read

Houten Eiken bijgebouw

Zoek je een eiken bijgebouw? Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken. Poolhouses, carports, overdekte terrassen, orangerieën of aanbouwen. Een bijgebouw wordt gebouwd op dezelfde locatie als het hoofdgebouw maar staat niet in directe verbinding met het hoofdgebouw door bijvoorbeeld een opening of deur. Hierin verschilt het bijgebouw met een aanbouw of uitbouw. In dit artikel leg ik je uit wat een bijgebouw is en waarom mensen ervoor kiezen om hem te bouwen.

Onze werkwijze

Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken met de materialen van uw keuze. Eikenhouten (of andere houtsoorten) bijgebouwen, poolhouses, carports, guesthouses of stallingen vormen een ideale aanvulling voor uw tuin. Het plaatsen van losstaande bijgebouwen in de tuin zoals een tuinhuis, serre, schuurtje, poolhouse of garage is vergunningsplichtig. Onder voorwaarden kan een vrijstelling van de vergunningsplicht gelden. Hier vindt u de algemene voorwaarden die in heel Vlaanderen gelden. De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente. Voldoet uw ingreep niet aan de lokaal geldende voorwaarden voor vrijstelling, dan is het aanvragen van een vergunning verplicht. Dit moet uiteraard voorafgaand aan de werken gebeuren.

Algemene regels over vrijstelling en melding (Vlaams niveau)

Vrijstelling

Onder voorwaarden (zie hieronder) geldt in bepaalde gevallen een vrijstelling van de vergunningsplicht voor het optrekken van vrijstaande bijgebouwen in de zij- en/of achtertuin. Het kan hier gaan over een tuinhuis, poolhouse, vrijstaande carport, vrijstaande garage, vrijstaande terrasoverkapping, serre… De vrijstelling van vergunningsplicht geldt enkel als aan een aantal voorwaarden voldaan is:
 • Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlakte aan vrijstaande bijgebouwen per woning. Let op: ook reeds bestaande losstaande bijgebouwen worden hierbij meegerekend.
 • Als dit bijgebouw een woonfunctie heeft, is hiervoor altijd een vergunning en de medewerking van een architect verplicht. Dit geldt ook voor als woning gebruikte containers, mini-huisjes en andere constructies, tuinkantoren, ateliers enz. De vrijstelling geldt enkel voor bijgebouwen die in functie staan van bijvoorbeeld tuinonderhoud, tuinontspanning (vb tuinberging, poolhouse, …) of opslag (garage, carport, fietsenstalling, …).
 • De vrijstelling geldt enkel als de losstaande bijgebouwen:
  • een hoogte van 3,5 meter niet overschrijden (dit is de totale hoogte, gemeten tot het hoogste punt van het bijgebouw)
  • volledig binnen een straal van 30 meter van de woning opgetrokken worden
  • in de zijtuin 3 meter van de perceelsgrens blijven
  • in de achtertuin 1 meter van de perceelsgrens blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd worden zonder de bestaande scheidingsmuur te wijzigen
 • De vrijstelling geldt niet als de losstaande bijgebouwen opgetrokken worden in ruimtelijk kwetsbaar gebied.
 • De algemene checklist "vrijstellingen" bevat nog aanvullende voorwaarden.
 • De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente.

Voorbeeld:

Iemand wil in zijn achtertuin een vrijstaand tuinhuis plaatsen. Momenteel staat er al een serre van 15 m². Het vrijstellingsbesluit maakt het mogelijk om zonder stedenbouwkundige vergunning én zonder melding een tuinhuis te bouwen dat 25m² groot is (want 15 + 25 = 40) en lager dan 3,5 meter, mits aan alle voorwaarden  uit de checklist vrijstellingen voldaan is.

Bijgebouw Epb

: in dit geval stel je op basis van prefab elementen een tuinhuis samen. De keuze is hierbij beperkt tot standaard maten, kleuren en materialen (bijgebouw bouwen). De kostprijs ligt lager dan bij volledig maatwerk. VRAAG 4: door wie laat ik mijn tuinhuis plaatsen? Kies je ervoor om een tuinhuis te laten samenstellen door een ervaren schrijnwerker? Of steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Met een vakman is een uniek en volledig op maat uitgewerkt project mogelijk, terwijl je als doe-het-zelver minder betaalt, maar relatief beperkt bent qua keuzemogelijkheden.Hoe eerder hij van je plannen op de hoogte is, hoe beter hij deze in het ontwerp kan verwerken. bijgebouw kopen. Heb je bv. elektriciteit en stromend water nodig? Wil je een tuinhuis laten plaatsen met een overkapping? Tuinhuis laten plaatsen? Vertrouw op een timmerman! Met het ontwerp van een tuinhuis kan je vrijwel alle kanten uit.

De mogelijke uitvoeringen kunnen namelijk verschillen van schrijnwerker tot schrijnwerker. stalen bijgebouw. Door goed te vergelijken, krijg je een breed beeld van de opties en kan je een doordachte keuze maken op maat van jouw situatie en wensen. Vul het offerteformulier in en ontvang gratis 2 à 3 offertes op maat bij buitenschrijnwerkers actief in je buurt.btw & fundering, incl. plaatsing) : gem. € 80 per m² (excl - huis met bijgebouw te huur. btw & plaatsing) Dit zijn slechts richtprijzen. Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat van je project? Vul dan het offerteformulier in en kom in contact met meerdere buitenschrijnwerkers actief in je buurt. Vul het aanvraagformulier in.

Daartoe behoren o - eikenhouten bijgebouw prijzen. a. een overkapping, een serre of schuur, huisvesting voor mantelzorg, … en een tuinhuis. Dit zijn de regels waaraan je je moet houden om vergunningsvrij een tuinhuis te plaatsen: Je mag alleen op een specifiek percentage van het achtererf vergunningsvrij bouwen. Voor een bijgebouw op je voorerf is wel een vergunning vereist.

De precieze afmetingen en hoogtes staan in verhouding met je woning. Deze moet je zelf berekenen of laten bepalen door een professional. : vergunningsvrij bouwen betekent niet dat je regelvrij kan bouwen. Daarom raden we je aan om je project altijd eens bij de gemeente voor te leggen. Zij kunnen je meer informatie verschaffen over de specifieke regelgeving.

Huis Met Bijgebouw Te Huur

Bij een blokhutsysteem worden de planken in elkaar gestapeld, wat resulteert in het charmante uiterlijk van een echte blokhut. : het meest gebruikte materiaal voor een tuinhuis is hout. Tegenwoordig zien we ook vaker tuinhuizen in metaal, kunststof, composiet of zelfs bakstenen opduiken. Deze materialen zijn onderhoudsarm en hoef je niet te beitsen of te vernissen (bijgebouw zetten zonder vergunning).Zijn een plat dak of een hellend dak voor jou te doorsnee? Dan heb je nog de keuze uit een zadel-, piramide- of een lessenaarsdak. : kies uit diverse types dakbedekking om je bijgebouw af te werken. Platte daken krijgen vaak een dak in roofing of EPDM - veranda bijgebouw. Bij hellende daktypes heb je betrekkelijk meer keuze.

Je vakman volgt daarbij de onderstaande stappen: Ga je je tuinhuis plaatsen op beton? Dan graaft de schrijnwerker eerst een deel van de ondergrond weg en vult deze op met ophoogzand - stenen bijgebouw. Het resultaat is een vlakke basis die gegarandeerd waterpas is. Is de ondergrond helemaal klaar? Dan giet de vakman een vloerplaat in beton.

Bovenop de betonplaat kan je vloerbedekking naar wens laten plaatsen. Een tuinhuis bestaat uit enkele grote elementen: een draagconstructie, de wanden met ramen en deuren en het dak. houten bijgebouw. Een vakman zorgt voor een goede verankering van de draagconstructie voor hij de wanden ertegen bevestigt. Als laatste plaatst hij het dak en monteert hij de gewenste dakbedekking (eikenhout bijgebouw).

Onbehandeld hout kan je afwerken met beits of verf om de buitenzijde zo lang mogelijk mooi te houden. modern bijgebouw tuin. Binnenin kan je het tuinhuis geheel naar wens afwerken en inrichten. Vul gratis het offerteformulier in en kom binnen enkele werkdagen in contact met een professional actief in jouw regio. Start hier je aanvraag.

Hou voldoende rekening met de ondergrond, veranker het frame stevig en vergeet zeker niet om een dakgoot te plaatsen. Het plaatsen van een tuinhuis vergt veel voorbereiding, tijd en precisie. Bovendien roep je beter de hulp in van een vriend, familielid of buurman (steen bijgebouw). Je kan tijdens het plaatsen zeker een helpende hand gebruiken.

Fermette BijgebouwDenk bv. aan verzakkingen, loskomende dakbedekking, … Wil je zeker zijn van een duurzaam tuinhuis zonder extra herstellingskosten achteraf? Dan is het veiliger om een buitenschrijnwerker in te schakelen. OPTIE 2: tuinhuis laten plaatsen (materiaal- & arbeidskosten) Laat je een tuinhuis op maat ontwerpen? Dan kan je na enkele maanden genieten van een duurzaam en mooi bijgebouw. eiken poolhouse. trespa bijgebouw.

Villabouw realiseren

Zoek je een villabouw?  Is het u droom om een luxe woning te bouwen of landhuis te bouwen en wil je geen genoegen nemen met een standaard woning? Dan is een villa bouwen wellicht iets voor u! Kom eens praten met Architect Gruwez, wij helpen u graag om uw droom te realiseren. Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen van het ontwerp van uw villabouw tot aan de oplevering, het ontwerp is werkelijk maatwerk. Weet u nog niet precies in welke stijl u uw villa wilt laten bouwen, dan hebben wij voor u genoeg keuzemogelijkheden. Samen met u schetsen en bouwen wij uw woning. Op onze website vindt u vele voorbeelden van villa’s die we door de jaren geen in deze bouwstijl hebben ontworpen.

VILLABOUW MODERN- LUXE VILLA BOUWEN

Bij architectenbureau Frank Gruwez kunt u terecht voor elk bouwtraject. Wij luisteren naar uw dromen en wensen en komen met een bouwplan voor uw woning. Dit bouwplan bevat als eerste een voorontwerp met schetsen. U bepaalt wat u wilt en welke materialen u wilt gebruiken. Wij bouwen uw moderne of klassieke villa op maat. Wij werken daarbij op een professionele en gestructureerde manier. Wij bouwen niet alleen uw villa uit, wij houden ook tijdens de villabouw contact met u als opdrachtgever. U wordt zo betrokken bij het hele bouwproces. Wil je graag een moderne villa bouwen? Architectenbureau Gruwez helpt u hierbij! Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van moderne villabouw. Kom eens met ons praten, wij maken een passend ontwerp en u zal merken dat een moderne villa bouwen ook voor u mogelijk wordt. Houten Bijgebouwen realiseren met “Villabouw” is kiezen voor exclusiviteit en duurzaamheid. Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken. Voor Houten Bijgebouwen bent U voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Reeds van in het begin bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen. Nadat wij het Houten Bijgebouwen architectenplan hebben ontvangen, starten wij met het visualiseren van uw project. U bent al BINNEN IN UW WONING nog voor ze gebouwd is en nog voor de productie of de werf aanvangt! Met onze 3-dimensionale projectvoorstelling, voorkomen wij teleurstellingen en ontluiken tussen ons en de klant, erg leuke ideeën, DAT is nu net 1 van de meerwaarden die wij U aanbieden en waarom U voor ons gekozen heeft.

Deskundig en comfortabel uw luxe villa laten bouwen

De ervaring en vakmanschap van Architect Gruwez zorgt ervoor dat het het realiseren van een orginele villa van een leien dakje loopt. Ons bureau bouwt via een totaalformule, wat betekend dat wij voor alles zorgen. Het gaat ons om de kwaliteit van de bouw. De diensten en service naar u als klant staan bij ons daarbij centraal. Want er is geen betere reclame voor ons dan een tevreden klant. Onze totaalformule heeft voor u al het voordeel. Wij zijn een architectenbureau dat speciaal  en uniek bouwt, met verschillende exclusieve ontwerpen per jaar zijn we de koploper in Vlaanderen.

Latest Posts

Huis Laten Bouwen Geleen

Published Jan 10, 23
10 min read

Bouwmateriaal Assen

Published Jan 10, 23
5 min read

Huis Bouwen Bonaire

Published Dec 29, 22
4 min read